TA’LIM JARAYONIDA OʻQITUVCHI VA OʻQUVCHI MUNOSABATLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Nurmurodova Maftuna To’lqin qizi; Olimov Temur Hasanovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada ta’lim jarayonida o‘qituvchi va o‘quvchi munosabatlarini takomillashtirishning innovatsion yondashuvlari yoritiladi. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar, raqamli ta’lim vositalari, interaktiv metodlar va kommunikativ strategiyalar orqali o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasida samarali muloqot, hamkorlikka asoslangan o‘quv muhiti hamda shaxsga yo‘naltirilgan ta’limni shakllantirishning afzalliklari tahlil qilingan. Tadqiqotda innovatsion yondashuvlarning o‘quvchi motivatsiyasi, kreativ fikrlash, mustaqil ta’lim faoliyati va ijtimoiy-emotsional kompetensiyalar rivojiga ta’siri asoslab berilgan. Maqolada shuningdek, o‘qituvchi faoliyatida raqamli pedagogika, masofaviy ta’lim, blended learning va STEAM ta’lim kabi zamonaviy texnologiyalarning qo‘llanish samaradorligi ham ilmiy–amaliy nuqtai nazardan ko‘rib chiqilgan.