RAQAMLI IQTISODIYOT VA TADBIRKORLIK RIVOJLANISHINING GLOBAL TENDENSIYALARINI O‘RGANISH. - Jo’raxonov Javohir Jahongir o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning shakllanishi va rivojlanishining global tendensiyalari hamda ularning tadbirkorlik faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar, raqamli platformalar va elektron tijoratning keng joriy etilishi biznes jarayonlarining transformatsiyasiga olib kelmoqda. Maqolada raqamli texnologiyalar asosida yuzaga kelayotgan yangi biznes-modellar, startap ekotizimlarining rivojlanishi hamda tadbirkorlik subyektlarining raqobatbardoshligini oshirish mexanizmlari yoritib beriladi. Shuningdek, rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi asosida raqamli iqtisodiyotning iqtisodiy o‘sish, bandlik va innovatsion faollikka ta’siri baholanadi. Tadqiqot natijalari raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish orqali tadbirkorlik muhitini takomillashtirish va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlash bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar chiqarishga xizmat qiladi.