MAKTAB O`QUVCHILARINING O`ZIGA ISHONCH HISSINI OSHIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O`RNI - RAUPOVA MUNAVVARXON ABDUMANNOB QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining o‘qishga bo‘lgan qiziqishlarini oshirishda maktab psixologining tutgan o‘rni va uning ta’siri tahlil qilingan. Maqolada o‘quvchilarning motivatsiyasi, psixologik salomatligi va shaxsiy rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqilgan. Maktab psixologining asosiy vazifalari, u qo‘llaydigan metod va yondashuvlar, shuningdek, ota-ona va o‘qituvchilar bilan hamkorlikda olib boriladigan ishlar yoritilgan. Tadqiqotda psixologik yordam orqali o‘quvchilarda o‘ziga ishonchni oshirish, stressnikamaytirish va o‘quv faoliyatiga ijobiy munosabatni shakllantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Maqola ta’lim sifatini oshirishda maktab psixologining muhim rolini asoslab beradi.