MAKTAB TA’LIMI SOXASIDA INKLYUZIV TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH VA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN ZAMONAVIY TEXNALOGIYALARNI QO`LLASH - G`ANIYEVA SANOXAT ABDULXAMIDOVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mamlakatimizda joriy qilinayotgan yangi ta’lim tizimi ya’ni inklyuziv ta’lim tizimining takomillashuvi, va bu ta’lim tizimi maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ham joriy qilinganligi, maktabgacha ta’lim tizimidagi imkoniyati cheklangan bolalarga o‘z tengdoshlari qatorida ta’lim berish va shu bilan bir vaqtda ularning ehtiyoji hamda qobiliyatlariga qarab individual yondoshish, inklyuziv ta’lim tizimini rivojlantirish maqsadi va vazifalari haqida so‘z boradi.