TA’LIM JARAYONIDA MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLARNI INTEGRATSIYA QILISHNING NAZARIY ASOSLARI - SHAVKATOVA SOHIBA JASURBEK QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida milliy va umuminsoniy qadriyatlarni integratsiya qilishning ilmiy-nazariy asoslari keng yoritilgan. Milliy va umuminsoniy qadriyatlar mazmuni, ularning ta’lim-tarbiya tizimidagi o‘rni, integrativ yondashuvning pedagogik imkoniyatlari hamda zamonaviy ta’lim sharoitida mazkur jarayonni amalga oshirish mexanizmlari tahlil qilingan. Qadriyatlar uyg‘unligi asosida barkamol shaxsni shakllantirish masalasi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.