O’QITUVCHILARNING RIVOJLANISH METRIK KUZATISH VA BASHORATLASH - Adaxamjon Bakirjanovich Baxramov (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu maqolada o‘qituvchilarning professional rivojlanishini metrik usullar bilan kuzatish va bashoratlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Rivojlanish jarayonida o‘qituvchilarning kasbiy malakasi, o‘quv samaradorligi hamda innovatsion faoliyatga tayyorligini aniqlash uchun statistik va analitik metodlar qo‘llanadi. Metrik kuzatishning amaliy yo‘nalishlari hamda bashoratlash modellarining samaradorligi tahlil qilinib, ta’lim jarayonini takomillashtirish uchun tavsiyalar beriladi. Maqola ta’lim sohasi rahbarlari va mutaxassislari uchun foydali bo‘lib, o‘qituvchilarni sifatli rivojlantirish strategiyalarini ishlab chiqishda qo‘llanilishi mumkin.