IQTISODIY SIYOSAT ASOSLARI VA TARKIBI - Yuldashboyev Malonbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqtisodiy siyosat tushunchasi, uning asosiy mazmuni hamda tarkibiy qismlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Iqtisodiy siyosatning davlat tomonidan amalga oshirilish mexanizmlari, uning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish va aholining turmush darajasini oshirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, fiskal, monetar, strukturaviy, ijtimoiy va tashqi iqtisodiy siyosat yo‘nalishlarining o‘zaro bog‘liqligi hamda ularning milliy iqtisodiyot rivojiga ta’siri ochib beriladi. Maqola natijalari iqtisodiy siyosatni shakllantirish va takomillashtirish jarayonida ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.