UMUMIY OVQATLANISH KORXONALARIDA OZIQ-OVQAT GIGIYENASI VA XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING NAZARIY ASOSLARI - Abdullayeva Muazzamxon Abdusslomovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqola umumiy ovqatlanish korxonalarida sanitariya-gigiyena talablarini va ovqatlanish fiziologiyasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash, tayyorlash va tarqatish jarayonlarida gigiyena qoidalarining ahamiyati, xodimlarning sanitariya bilimlari, shuningdek, ovqatlanish fiziologiyasining inson salomatligi va ovqat sifati bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, gigiyena va sanitariya talablariga rioya qilish nafaqat oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlaydi, balki mijozlarning sog‘lig‘ini saqlash, ovqatlanish jarayonida energiya va ozuqa moddalari yetarli darajada qabul qilinishiga xizmat qiladi.