TARIX FANINI O’QITISHDA ZAMONAVIY ELEKTRON DASTURLARDAN FOYDALANISH - Xurramov Shaxboz Abdirashit o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada tarix fanini o‘qitish jarayonida zamonaviy elektron dastur va raqamli ta’lim vositalaridan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Ta’lim jarayonida multimedia texnologiyalari, interaktiv platformalar, virtual xaritalar, elektron darsliklar hamda ta’limiy ilovalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning tarixiy tafakkuri, mustaqil fikrlashi va fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, elektron dasturlar asosida tashkil etilgan darslarning afzalliklari, ularning an’anaviy o‘qitish usullari bilan uyg‘unligi hamda tarix fanini o‘zlashtirishdagi samaradorligi ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab beriladi. Maqolada tarix ta’limida innovatsion yondashuvlarni joriy etish orqali ta’lim sifati va samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.