OʻSMIRLIK INQIROZI: FIZIOLOGIK VA RUHIY OʻZGARISHLAR - ZULUNOVA MAVLUDAXON UMIDJON QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya O‘smirlik davri inson hayotidagi eng murakkab va mas’uliyatli bosqichlardan biri hisoblanadi. Bu davrda organizmda fiziologik o‘zgarishlar jadallashadi, ruhiy jarayonlar esa keskin dinamikaga ega bo‘ladi. O‘smirlik inqirozi ko‘pincha shaxsning o‘zini anglash, mustaqillikka intilish, ijtimoiy moslashuv va emotsional barqarorlik bilan bog‘liq muammolarni yuzaga keltiradi. Ushbu maqolada o‘smirlik davrida sodir bo‘ladigan fiziologik va ruhiy o‘zgarishlar, ularning shaxs rivojlanishiga ta’siri hamda ijtimoiy-psixologik ahamiyati tahlil qilinadi.