BULUTLI TEXNOLOGIYALAR (CLOUD TECHNOLOGIES) YORDAMIDA IQTISODIY MA’LUMOTLARNI SAQLASH VA QAYTA ISHLASH SAMARADORLIGI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Sobirov Mirjalol Zafar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Men ushbu maqolada bulutli texnologiyalarning (Cloud technologies) iqtisodiy ma’lumotlarni saqlash, qayta ishlash va tahlil qilish jarayonlaridagi ahamiyati hamda samaradorligini keng yoritib berdim. Hozirgi raqamli iqtisodiyot sharoitida axborot resurslari iqtisodiy taraqqiyotning asosiy omillaridan biriga aylanmoqda. Iqtisodiy ma’lumotlarning tezkorligi, aniqligi va xavfsizligi bevosita boshqaruv qarorlarining sifatiga ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada bulutli texnologiyalarning mohiyati, ularning iqtisodiy jarayonlarga ta’siri, afzalliklari va amaliy qo‘llanilishi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, iqtisodiy subyektlar faoliyatida bulutli hisoblash texnologiyalaridan foydalanish samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan.