MAVZU: MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MATEMATIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHNING XALQARO TAJRIBASI VA MILLIY AMALIYOTI - E.M. Mardonov; Hasanova Bahora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda elementar matematik tasavvurlarni (EMT) shakllantirishning nazariy-metodik asoslari, rivojlangan xorijiy ta’lim tizimlari (Finlyandiya, Singapur) tajribasi hamda O‘zbekiston Respublikasining milliy amaliyoti qiyosiy tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, milliy amaliyotdagi tizimli yondashuv ustunligini saqlagan holda, xalqaro tajribadagi vizual modellashtirish va integratsiyalashgan o’yin metodlarini joriy etish zarurligi aniqlandi. Maqolada aniqlangan muammolarga yechim sifatida MTMlarda EMTni shakllantirish samaradorligini oshirish bo‘yicha uchta asosiy ilmiy-metodik taklif ishlab chiqilgan va asoslab berilgan.