XALQARO INSTITUTLAR VA GLOBAL IQTISODIY INTEGRATSIYA - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li; Mavlonov Shaxriyor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola xalqaro institutlar va global iqtisodiy integratsiya jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda moliyaviy, savdo, mintaqaviy, sohaviy va standartlashtirish institutlarining vazifalari va milliy iqtisodiyotlarga ta’siri tahlil qilinadi. O‘zbekiston misolida integratsiya jarayonining ijobiy va salbiy tomonlari ko‘rib chiqilib, xalqaro institutlar bilan samarali hamkorlikni yo‘lga qo‘yishning strategik ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari institutlar tizimining murakkab va ko‘p qirrali xususiyatlarini, ularning global va mintaqaviy iqtisodiyotdagi o‘rni va samaradorligini aniqlash imkonini beradi.