IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISH BO‘YICHA DAVLAT SIYOSATI - Usmonov Murodjon Do‘smurot o‘g‘li; Ashurov Mirjahon Shuhratovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqola iqtisodiyotni raqamlashtirishning mohiyati, davlat siyosati va amaliyoti, shuningdek, raqamli iqtisodiyotning rivojlanish strategiyalari va natijalarini yoritadi. Raqamli iqtisodiyot sharoitida ma’lumotlar strategik resursga aylanishi, sun’iy intellekt va algoritmlarning mehnat unumdorligi va boshqaruv samaradorligini oshirishdagi roli, shuningdek, elektron hukumat, soliq va boshqa sohalarda raqamlashtirishning ijobiy natijalari keltiriladi. Maqola davlatning infratuzilma, kadrlar tayyorlash, normativ-huquqiy mexanizmlar va innovatsiyalarni rag‘batlantirish orqali raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirayotgan kompleks chora-tadbirlarini tahlil qiladi.