TIREOID GORMONLARINING TASHILISHI VA RETSEPTORLAR BILAN BOGʻLANISH MEXANIZMLARI - Xokimoyeva Barchinoy (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA (OʻZBEK TILIDA) Ushbu maqolada tireoid gormonlari — triyodtironin (T3) va tiroksin (T4) — ning qonda tashilishi, plazma oqsillari bilan bogʻlanishi, hujayraga kirish mexanizmlari hamda yadroviy va no-yadroviy retseptorlar bilan oʻzaro taʼsiri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tireoid gormonlarining metabolik jarayonlarni tartibga solishdagi roli hamda retseptor darajasidagi patologik holatlarning fiziologik oqibatlari muhokama qilinadi.