O`ZBEKISTONDA BIZNES-INKUBATORLAR FAOLIYATINI TASHKIL ETISH VA RIVOJLANTIRISH - Nuriddinov G'ulomiddin; Salixov Saidamir (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola Ozbekiston Respublikasida biznes-inkubatorlar faoliyatini tashkil etish va rivojlantirishning nazariy asoslari, hozirgi holati, mavjud muammolari hamda ularni bartaraf etish boyicha tavsiyalarni atroflicha tahlil qiladi. Tadqiqotda biznes-inkubatsiyaning nazariy konsepsiyalari organilib, xalqaro ilgor tajribalar qisqacha korib chiqilgan. Shuningdek, Ozbekistonda startup ekotizimining jadal rivojlanishi sharoitida biznes-inkubatorlarning mamlakat iqtisodiyoti va tadbirkorlik muhitiga tasiri baholanadi. Maqolada ushbu sohadagi asosiy cheklovlar, jumladan, institutsional va moliyaviy qollab-quvvatlashning etishmasligi, universitetlar va biznes ortasidagi integratsiyaning sustligi hamda innovatsion infratuzilmaning zaifligi tanqidiy korib chiqiladi. Nihoyat, biznes-inkubatorlarning samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar, jumladan, strategik yonalishlarni aniqlash, moliyaviy mexanizmlarni takomillashtirish, hamkorlikni kuchaytirish va kadrlar salohiyatini rivojlantirish boyicha takliflar ilgari suriladi.