INNOVATSION TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH BO‘YICHA ILG‘OR YONDASHUVLAR - Nuriddinov G'ulomiddin; Umarova Mukaddas Abbasovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola innovatsion tafakkurni shakllantirishning ilg’or yondashuvlarini chuqur tahlil qiladi, uning zamonaviy jamiyatdagi dolzarbligini va iqtisodiy rivojlanishdagi hal qiluvchi rolini asoslaydi. Maqolada innovatsion tafakkurning nazariy asoslari, ta’lim tizimlarida va tashkilotlarda ijodkorlikni rivojlantirish strategiyalari hamda amaliy vositalar ko’rib chiqiladi. Xususan, mental modellar, "Ijodkorlik olmosi" kabi ramkalar va ularning g’oyalarni generatsiya qilishdan tortib, ularni amalga oshirishgacha bo’lgan jarayonlardagi ahamiyati muhokama qilinadi. Shuningdek, xalqaro ilg’or tajribalar asosida kelajakda innovatsion salohiyatni oshirish bo’yicha tavsiyalar beriladi. Maqola innovatsion tafakkurni tizimli ravishda rivojlantirishga qiziquvchi tadqiqotchilar, pedagoglar va amaliyotchilar uchun mo’ljallangan.