O’ZBEKISTONDA MILLIY MAKTAB MUOMMOSI BOSQICHLARI VA UNING ZAMONAVIY YECHIMLARI - Abidaliyev Ramziddin Avazjon o’g’li; KHOLIKOV, Kamolova Azimaxon Odiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu gamma maqolada Oʻzbekistonda milliy maktab tizimining bugungi holati, uning rivojlanish jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar hamda ularni bartaraf etish yoʻllari tahlil qilinadi. Maqolada milliy taʼlim mazmunining shakllanishi, ona tilida taʼlim sifati, milliy qadriyatlarning oʻquv jarayoniga integratsiyasi, o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligi va zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish masalalariga alohida eʼtibor qaratiladi. Tadqiqot natijalari milliy maktablarni rivojlantirish va taʼlim sifatini oshirishga xizmat qiladi.