MILLIY TARBIYA VA UMUMINSONIY QADRIYATLAR UYGʻUNLIGI - Qoraboyev Azizbek Hamidjon o’g’li; Joʻraqoʻziyeva Marjona Oʻtkirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada milliy tarbiya va umuminsoniy qadriyatlarning o‘zaro uyg‘unligi masalasi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Unda milliy tarbiyaning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, shaxs kamolotiga ta’siri hamda umuminsoniy qadriyatlar bilan integratsiyalashuv jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, globallashuv sharoitida milliy o‘zlikni saqlagan holda umuminsoniy qadriyatlarni yoshlar ongiga singdirishning pedagogik va ijtimoiy ahamiyati asoslab berilgan.