O‘RTA OSIYO DAVLATLARI O‘RTASIDA MILLIY TARBIYA SHAKLLANISHINING METODIK ASOSLARI - Nosiraliyeva Madina Muhiddin qizi; Qoraboyev Azizbek Hamidjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘rta Osiyo davlatlarida milliy tarbiya shakllanishining nazariy va amaliy metodik asoslarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Mintaqa davlatlarining umumiy tarixiy-madaniy ildizlari va shu bilan birga o‘ziga xos milliy xususiyatlarini inobatga olgan holda, milliy tarbiyaning samaradorligini oshirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlar, usullar va texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarni saqlash va yosh avlodni zamonaviy chaqiriqlarga tayyorlashda metodik asoslarning ahamiyati yoritiladi, shuningdek mintaqaviy hamkorlikning roli muhokama qilinadi.