BOLANING MUKAMMAL RIVOJLANISHI UCHUN JISMONIY SIFATLARNING AHAMIYATI RO`LI - Kuziyev Ulug'bek Begaliyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarning mukammal rivojlanishida jismoniy sifatlarning tutgan o‘rni va ahamiyati ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Jismoniy rivojlanish bolaning nafaqat sog‘lig‘i, balki aqliy, ijtimoiy-emotsional va shaxsiy kamolotiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi asoslab beriladi. Tadqiqot davomida kuch, tezkorlik, chaqqonlik, chidamlilik va moslashuvchanlik kabi jismoniy sifatlarning bolaning umumiy rivojlanish jarayonidagi integrativ xususiyatlari ochib beriladi. Shuningdek, jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarining pedagogik samaradorligi, ularni yosh xususiyatlariga mos holda tashkil etish masalalari yoritiladi.