INFEKSION KASALLIKLAR TERMINLARI: ZAMONAVIY VA KLASSIK LOTIN SHAKLLARI - Baxriddinova E'zoza Odil qizi; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada infeksion kasalliklar nomlanishining lotincha shakllari, ularning tarixiy-kklassik manbalardagi ko‘rinishi hamda hozirgi zamonaviy tibbiyot terminologiyasidagi transformatsiyasi yoritiladi. Infeksion terminlarning tuzilishi, etimologiyasi, morfologik o‘zgarishlari va xalqaro nomenklaturadagi standartlashtirish tamoyillari ilmiy tahlil qilingan.