KOLLABORATIV O‘QITISH JARAYONIDA METAKOGNITIV STRATEGIYALARNING UYG‘UNLASHUVI - Umarova Muborak; Tursunova Maftunabonu Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Zamonaviy ta’lim tizimi shaxsning intellektual, ijtimoiy va psixologik rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan murakkab va ko‘p qirrali jarayon hisoblanadi. Bugungi kunda ta’lim jarayonida o‘quvchilarning faqat bilim olish darajasi emas, balki ularning o‘z bilim faoliyatini mustaqil boshqarish, o‘z fikrlash jarayonini anglash va tahlil qilish qobiliyatlari ham muhim mezon sifatida qaralmoqda. Shu bois ta’lim jarayonini tashkil etishda faol, interaktiv va reflektiv yondashuvlarga alohida e’tibor qaratilmoqda.