OILA MA’NAVIYATI - Usanova Barchinoy Shavkatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Oila ma’naviyati – xalqimizning asrlar davomida shakllangan boy an’analari, milliy qadriyatlari, axloqiy me’yorlari va ma’naviy tamoyillarining to‘liq namoyon bo‘ladigan oliy qadriyat hisoblanadi. Oila, eng avvalo, jamiyatning eng kichik bo‘g‘ini sifatida barqaror taraqqiyot, ijtimoiy totuvlik va har bir insonning ma’naviy yuksalishida muhim rol o‘ynaydi. Har bir xalq, shu jumladan, o‘zbek xalqi uchun ham oila – hayotning markazi, har qanday ezgu fazilatlarning beshigi va yangi avlodning komil inson bo‘lib kamol topishida tayanch maskan bo‘lib xizmat qiladi.