AXBOROT-KOMMUNIKATSION TEXNOLOGIYALARINING INSON KAPITALI RIVOJIGA TA’SIRI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Yuldashev Otajon Anvarbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqolada men axborot-kommunikatsion texnologiyalarining (AKT) inson kapitali rivojiga ko‘rsatadigan ta’sirini tahlil qildim. Bugungi raqamli davrda bilim, ko‘nikma va malakalar inson kapitalining asosiy tarkibiy qismi hisoblanadi. AKT ta’lim sifatini oshirish, mehnat unumdorligini kuchaytirish va innovatsion fikrlashni shakllantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilmoqda. Maqolada AKTning ta’lim tizimi, mehnat bozori va shaxsiy rivojlanishga ta’siri misollar orqali yoritib berilgan. Shuningdek, raqamli tengsizlik muammosi va uni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan.