ONA SUTINING MOHIYATI - Zaripova Muqaddam Kaxramanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona sutining biologik, fiziologik va ijtimoiy ahamiyati keng yoritilgan. Ona sutining tarkibi, uning chaqaloq organizmiga ta’siri, immun tizimni shakllantirishdagi o‘rni, shuningdek, onaning salomatligiga foydali jihatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada ona sutining sun’iy oziqlantirish vositalaridan ustun tomonlari ham ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari ona suti chaqaloq hayotining dastlabki oylarida eng muhim va ajralmas oziq ekalgi halide fikr va mulohazalar yurtiladi va atroflicha bayon etiladi.