ONA TILINING JAMIYAT TARQQIYOTIDAGI TUTGAN O‘RNI - Xudoyqulova Xurshida Sadulloyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada ona tilining inson hayoti va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, uning tarbiyaviy va ma’naviy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, globalizatsiya sharoitida ona tiliga tahdid soluvchi omillar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy texnologiyalar tilni o‘rganish va uni rivojlantirishda qanday imkoniyatlar yaratgani haqida ham ma’lumotlar keltiriladi. Maqola yosh avlodni ona tilini sevishga, uni to‘g‘ri va chiroyli ishlatishga da’vat etadi.