SHAHAR LANDSHAFTIDA YO‘L BO‘YI KO‘KALAMZORLASHTIRISHNING EKOLOGIK VA VIZUAL AHAMIYATI - Qurbonov Shavkat Mamatkulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada shahar landshaftida yo‘l bo‘yi ko‘kalamzorlashtirishning ekologik, estetik va ijtimoiy ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilinadi. Avtomobil yo‘llari bo‘ylab joylashtirilgan yashil hududlarning atmosfera havosini tozalash, shovqin darajasini kamaytirish, vizual muhitni yaxshilash va shahar ekologik barqarorligini ta’minlashdagi roli yoritiladi. Shuningdek, yo‘l bo‘yi landshaftini rejalashtirish tamoyillari, milliy va xalqaro tajribalar hamda rivojlantirish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.