SHAHRISABZ SHAHRINING ZAMONAVIY ARXITEKTURA MUHITINI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Norova Malika Saidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Shahrisabz shahrining zamonaviy arxitektura muhitini shakllantirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tarixiy-me’moriy meros hududlari va zamonaviy qurilish jarayonlari o‘rtasidagi fazoviy, funksional hamda estetik uyg‘unlik masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, zamonaviy arxitekturada milliy an’analar, shahar vizual qiyofasi, jamoat binolari va turar joy majmualarining me’moriy yechimlari muhokama qilinadi. Tadqiqot Shahrisabz shahrida zamonaviy arxitektura orqali barqaror, estetik va madaniy jihatdan boy shahar muhitini shakllantirish zarurligini asoslab beradi.