O`ZBEKLARDA ORTIQCHA ISTE’MOL VA ISROF - Nargiza Atayeva (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o`zbek jamiyatida ortiqcha iste’mol va isrof masalalariga e`tibor qaratiladi. Maqola ovqat isrofini kamaytirish, hayotda faqat oziq- ovqat bilan cheklanmay, boshqa qadriyatlarni ham hisobga olish zarurligini ta`kidlaydi. Shuningdek, maqolada to`y va bazmlardagi ortiqcha isrof, zamonaviy foodblogerlar va o`zbek ayollarining hayotidagi muammolar muhokama qilinadi.