AMALIY PSIXOLOGIYANING ASOSIY YO‘NALISHLARI VA ULARNING SHAXS RIVOJLANISHIDAGI O‘RNI - Maxamadjonova Maxmudaxon Xamidillo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada amaliy psixologiyaning asosiy yo‘nalishlari — psixodiagnostika, psixologik maslahat, psixokorreksiya va psixoprofilaktika ilmiy- nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Shaxs rivojlanishining turli yosh bosqichlarida mazkur yo‘nalishlarning tutgan o‘rni, ularning intellektual, emotsional va ijtimoiy taraqqiyotga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot davomida G‘oziev, Nemov, Anastazi, Eydemiller kabi yetuk olimlarning ilmiy qarashlariga tayanilgan holda amaliy psixologiyaning shaxs kamolotidagi ahamiyati asoslab beriladi. Maqola natijalari ta’lim muassasalari va psixologik xizmat faoliyatida samarali foydalanish imkonini beradi.