INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA PAREMIOLOGIK BIRLIKLARDA ERKAK OBRAZINING NAMOYON BO’LISHI - Samadova Marjona Sherali qizi; Narmurodova Gulnoza Ilhomovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillaridagi paremiologik birliklar (maqollar, matallar, xalq hikmatlari) da erkak obrazining ifodalanishi, unga xos sifatlar, ijtimoiy rollar va gender stereotiplari tahlil qilinadi.Ikkala tilning paremiyalarida erkakning qaysi xususiyatlar bilan tasvirlanishi, ular qanday madaniy qadriyatlarga asoslanishi va farqlanish nuqtalari yoritiladi.