ONKOLOGIK TERMINLARNING LOTINCHA TASNIFI - Qodirova Nazira; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada onkologik terminlarning lotin tilidagi tuzilishi, tasnifi hamda klinik va ilmiy atamalar shakllanishining lingvistik xususiyatlari yoritilgan. Tibbiyotda qo‘llaniladigan o‘simta nomlarining etimologiyasi, benign va malign neoplaziyalar nomlanishida qo‘llanadigan affikslar –oma, –sarcoma, –carcinoma, –blastoma kabi qo‘shimchalarning ma’nosi izohlangan. Shuningdek, lotincha atamalarning xalqaro standart tizimdagi o‘rni va amaliy ahamiyati tahlil qilingan.