BADIIY PORTRET VA UNING TARJIMADA AKS ETISHI - Salovatova Maxfiratxon Shaxobiddin qizi; Mahmadiyor Asadov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada badiiy adabiyotda portretning o‘rni va ahamiyati, shuningdek, uning tarjimada adekvat berilish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot obyekti sifatida Cho‘lponning “Kecha va kunduz” romanidagi Zebi obrazi va uning ingliz tilidagi tarjimasi tanlangan. Asliyat va tarjima matnlari qiyosiy tahlil qilinib, personaj portretini ifodalovchi leksik birliklarning semantik va stilistik mosligi ko‘rib chiqilgan.