INNOVATIVE METHODS IN TEACHING ENGLISH GRAMMAR TO NON-NATIVE SPEAKERS - Fozilova Gulmira Aziz qizi; Gafarova Sh (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola oʻz ona tili boʻlmaganlarga ingliz tili grammatikasini oʻrgatishning innovatsion usullarini oʻrganadi va oʻquvchilarning faolligini, tushunishini va eslab qolishini kuchaytiruvchi yondashuvlarga eʼtibor qaratadi. An’anaviy grammatika ko’rsatmalari ko’pincha haddan tashqari mexanik va haqiqiy muloqotdan uzilganligi uchun tanqid qilinadi. farqli o’laroq, bu tadqiqot vazifaga asoslangan o’rganish, o’yinlashtirish, induktiv o’qitish, o’zgartirilgan sinf modellari va raqamli vositalar kabi talabalarga yo’naltirilgan usullarni ta’kidlaydi. Maqolada so’nggi pedagogik tadqiqotlar va amaliy sinf tajribasiga tayangan holda, ushbu usullar qanday qilib chuqurroq grammatik tushunishni kuchaytirishi va o’quvchilarning ingliz tilidan haqiqiy kontekstda foydalanishga bo’lgan ishonchini oshirishi haqida gapiradi. amalga oshirish va turli malaka darajalariga moslashtirish bo’yicha tavsiyalar ham berilgan.