MAKTABDA IQTIDORLI O’QUVCHILAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI HAMDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK USULLARI - Jumaniyozova Nodira Davranbekovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktab sharoitida iqtidorli o‘quvchilarni aniqlash, ularning qobiliyatlarini rivojlantirish hamda ta’lim-tarbiya jarayonida samarali va ijtimoiy- psixologik usullardan foydalanish masalalari yoritilgan. Maqolada individual va differensial ta’lim, loyiha va tadqiqot faoliyati, psixologik qo‘llab-quvvatlash, motivatsiyani oshirish hamda ota-onalar bilan hamkorlikning ahamiyati tahlil qilingan. Keltirilgan fikr va tavsiyalar iqtidorli o‘quvchilarning intellektual, ijodiy va ijtimoiy rivojlanishini ta’minlashga xizmat qiladi.