MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGI FAOLIYATIDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA AMALIY TAVSIYALAR - Odilova Zilola Murodjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada maktab amaliyotchi psixologining ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni va ahamiyati, psixologik xizmatni tashkil etishning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan. Maqolada o‘quvchilarning psixologik holatini baholash, psixodiagnostika, individual va guruhiy psixologik yordam ko‘rsatish metodlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab psixologining o‘qituvchilar va ota-onalar bilan hamkorlikdagi faoliyati, stress va ijtimoiy moslashuv muammolarini bartaraf etish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslab berilgan. Maqola maktab amaliyotchi psixologlari, pedagoglar hamda ta’lim sohasi mutaxassislari uchun mo‘ljallangan.