ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATIDA RUHDOSHLIK IFODASI - Shomurodova Shaxnoza Shermamat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Abdulla Oripov she’riyatida ruhdoshlik fenomenining badiiy-estetik va ma’naviy mohiyati tadqiq etiladi. Shoir lirikasida inson, xalq va Vatan taqdiri bilan bog‘liq ruhiy kechinmalar, qalbdoshlik va hamdardlik tuyg‘ularining poetik ifodasi tahlil qilinadi. A. Oripov she’rlarida shoir shaxsiy ruhiy iztiroblarini millat va bashariyat dardi bilan uyg‘unlashtira olgan ijodkor sifatida namoyon bo‘lishi she’rlari asosida ochib beriladi. Ruhdoshlik tushunchasining shoir ijodida ramziy obrazlar, badiiy vositalar va falsafiy umumlashmalar orqali ifodalanishi yoritilib, ijodkor lirikasining gumanistik mohiyati asoslab beriladi.