ZAMONAVIY MATEMATIKA FANI VA UNING TEXNOLOGIYA HAMDA TA’LIMDAGI O‘RNI - ISLOMJON ABDUMALIKOV SAYDULLO O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy matematikaning shakllanishi, rivojlanish yo‘nalishlari, asosiy tushunchalari hamda fan, texnologiya va ta’lim tizimidagi o‘rni batafsil tahlil qilinadi. Matematikaning nazariy va amaliy jihatlari o‘zaro bog‘liqlikda tahlil qilinib, zamonaviy jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ilmiy asosda ochib beriladi.