NASRIY ASARLARDA JALOLIDDIN MANGUBERDI SIYMOSI VA EPIK TASVIR MAHORATI - Abdurazaqova Kumush G‘olibjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Jaloliddin Manguberdi siymosining o‘zbek nasridagi badiiy talqinlari Temur Po‘latov, Shahodat Ulug‘ va Baxtiyor Abdug‘afur asarlari misolida tadqiq etilgan. Yozuvchilar qahramonning an’anaviy mardlik sifatlaridan tashqari, uning insoniy iztiroblari va ruhiy olamini ochib beruvchi postmodernistik hamda psixologik yondashuvlarni tahlil qiladi. Asarlardagi tarixiy fakt va badiiy to‘qima mutanosibligi, qahramon obrazining epik tasvir mahorati ilmiy nuqtayi nazardan yoritib berilgan.