TIBBIYOTDA LATINIZMLAR VA ULARNING ZAMONAVIY QOʻLLANILISHI - Jahonov Muhammadali Mirali oʻgʻli; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada tibbiyot sohasida lotin tilining o‘rni, tibbiy terminologiyada lotinizmlarning shakllanish jarayoni hamda ularning zamonaviy tibbiyot amaliyotida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Lotin tili tarixan ilm-fan va tibbiyotning asosiy terminologik manbai bo‘lib xizmat qilgan. Maqolada anatomik, klinik va farmatsevtik terminlarda uchraydigan lotinizmlar misollar asosida yoritilib, ularning xalqaro tibbiy muloqotdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, zamonaviy tibbiyotda lotin terminlarining standartlashuvi, ularning ta’lim va amaliyotdagi o‘rni muhokama qilinadi.