GURUH LOYIHALARI ASOSIDA YUQORI SINFLARDA INGLIZ TILINI O’QITISH TAJRIBASI (GURUH ISHI: TAQDIMOTLAR, PLAKATLAR, VIDEO YARATISH) - Ne’matov Asilbek Ma’rufjon o‘g‘li; Xaydarova Shoira Toxir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yuqori sinflarda ingliz tilini o‘qitishda guruh loyihalariga asoslangan ta’lim yondashuvining nazariy va amaliy jihatlari yoritib berilgan. Tadqiqotda loyiha asosida o‘qitish jarayoni o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishda samarali metod sifatida tahlil qilinadi. Xususan, guruh ishi shaklida tashkil etilgan taqdimotlar, plakatlar va video loyihalar o‘quvchilarning nutqiy faolligini oshirishi, mustaqil fikrlash va ijodiy yondashuvni shakllantirishdagi o‘rni ilmiy asoslarda ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, mazkur yondashuv o‘quvchilarning ijtimoiy ko‘nikmalari, jamoada ishlash madaniyati hamda ingliz tilidan amaliy foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishi ta’kidlanadi. Maqolada guruh loyihalarini rejalashtirish, amalga oshirish va baholash bosqichlari batafsil tahlil qilinib, ularni dars jarayoniga samarali integratsiya qilish bo‘yicha metodik tavsiyalar beriladi.