O’ZBEKISTON SSRDA QISHLOQ XO’JALIGI HOLATI VA UNDAGI O’ZGARISHLAR (1960-1980 YILLAR) - Jo’rayev Isomiddin Ismoilovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: 1960–1970-yillarda O‘zbekiston qishloq hududlarida savdo xizmatlarining rivojlanishi kolxoz va sovxozlarda qurilgan savdo do‘konlari va savdo muassasalarining soniga bevosita bog‘liq edi. O‘zbek xalqining qahramonona mehnati natijasida yangi yerlarni o‘zlashtirish bilan birga, ularda yangi tumanlar, shaharlar, sovxoz va kolxozlar bunyod etildi. Mirzacho‘lning yangi o‘zlashtirilgan joylarida Guliston, Zarbdor, Zafarobod, Mehnatobod, Mirzacho‘1, Mirza-obod, Oqoltin, Paxtakor, Sayxunobod, Sharof Rashidov 410 tumanlari, Baxt, Guliston, Do‘stlik, Paxtakor, Yangiyer shaharlari, yuzga yaqin sovxoz va kolxozlar, cho‘lquvar-lar uchun turar joylar qurildi.