KOREYA MAMLAKATLARIDA TA’LIM – TARBIYA MASALALARINING KOMPARATIVISTIK TAHLILI - Xudaybergenova Saodat; Sidiqov Xudaybergan (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Koreya yarimorolida joylashgan Janubiy Koreya va Shimoliy Koreya mamlakatlarida ta’lim–tarbiya masalalarining komparativistik tahlili amalga oshiriladi. Tadqiqotda mazkur davlatlar ta’lim tizimining shakllanish tarixiy asoslari, maqsad va vazifalari, mazmuni hamda tarbiyaviy yo‘nalishlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim tizimlaridagi mafkuraviy yondashuvlar, shaxs kamoloti va jamiyat taraqqiyotiga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot natijalari Koreya mamlakatlari ta’lim tizimlarining o‘ziga xos jihatlarini aniqlash hamda ta’lim sohasidagi xalqaro tajribani o‘rganishda muhim ahamiyat kasb etadi.