ONA TILI FANINI O‘QITISHDA SUN’IY INTELLEKTDAN OQILONA FOYDALANISH - Bozorova Sanobar Abdirashidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ona tili fanini o‘qitishda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish masalasi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Unda ona tili ta’limining an’anaviy yondashuvlari, zamonaviy bosqichda sun’iy intellektning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda kelajak istiqbollari yoritilgan. Sun’iy intellektning yozma va og‘zaki nutqni rivojlantirish, individual ta’limni tashkil etish, baholash jarayonini takomillashtirishdagi imkoniyatlari bilan bir qatorda, undan noto‘g‘ri foydalanish natijasida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar ham ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, o‘qituvchi nazoratining muhimligi va sun’iy intellektning faqat yordamchi vosita sifatidagi roli asoslab berilgan. Maqola ona tili ta’limini zamon talablariga mos ravishda rivojlantirishga qaratilgan ilmiy xulosalar bilan yakunlangan.