IMMUNOLOGIK, GORMONAL VA SEROLOGIK TAHLILAR - Sobirova Zebiniso Po’lat qizi; Otaboyev Olloyor (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu tezisda immunologik, gormonal va serologik tahlillarning tibbiyot amaliyotidagi ahamiyati yoritilgan. Immunologik tahlillar organizmning himoya tizimi holatini baholashda, gormonal tahlillar esa endokrin tizim faoliyatini aniqlashda muhim hisoblanadi. Serologik tahlillar orqali esa yuqumli kasalliklar va immun javobning darajasi aniqlanadi. Mazkur tahlil turlari kasalliklarni erta aniqlash, tashxis qo‘yish va davolash samaradorligini baholashda muhim diagnostik vosita bo‘lib xizmat qiladi.