LATIFA VA ASKIYALAR YORDAMIDA BOLALARNING IJODIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYASI - Azimova Nodira Xikmatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalar uchun ijodiy fikrlashni rivojlantirish zamonaviy ta’lim tizimida eng muhim va dolzarb vazifalardan biridir. Bolaning kelajakdagi tafakkuri, mustaqil fikrlay olishi, muammolarga o‘ziga xos yondashuvi va ijodiy imkoniyatlarini yuzaga chiqarishda maktabgacha ta’lim, ayniqsa, undagi noan’anaviy yondashuvlar katta ahamiyatga ega. Shunday innovatsion yondashuvlardan biri — bolalarga latifa va askiyalar orqali o‘qitish va tarbiyalashdir. Mazkur texnologiya bolalarni o‘ylash, voqelik va hodisalarni o‘ziga xos tarzda idrok etish, o‘rganayotgan axborotga tanqidiy va ijobiy munosabatda bo‘lish, uni turli rakurslardan baholash malakasini shakllantirishga yordam beradi.