OSKAR UAYLD ASARLARIDA ESTETIKIZM VA REALIZMNING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI - Almardanova Zebo Xamzayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada estetik nutqning leksik, sintaktik, pragmatik va stilistik belgilari izchil yoritiladi. Realistik qatlam esa aniq referenslar, dialogik tabiiylik, so‘zlashuvga yaqin strukturalar, ijtimoiy rol va maqomni bildiruvchi nutq formulalari, shuningdek, “fakt”ga suyanadigan tasvirning diskursdagi “ishonchlilik effekti” orqali ko‘rsatiladi.