O‘QIB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISHDA MULTIMEDIALARNING AHAMIYATI - Razzoqberdiyeva Dilshoda (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o‘qib tushunish ko‘nikmasini shakllantirish va rivojlantirishda multimediali texnologiyalarning pedagogik ahamiyati yoritib beriladi. Multimedia vositalarining o‘quvchilarning matnni idrok etish, mazmunini anglash, tahlil qilish va xulosa chiqarish jarayonlariga ta’siri ilmiy- nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari multimediali yondashuv o‘qish savodxonligini oshirish, o‘quvchilarning bilish faolligini kuchaytirish va ta’lim samaradorligini ta’minlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.