MUSTAQILLIK SHAROITIDA O‘ZBEKISTON VA XITOY O‘RTASIDAGI IKKI VA KO‘P TOMONLAMA HAMKORLIKNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (1991–2024 YILLAR) - Mamatvaliyeva Gulnora Sirojddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikni qo‘lga kiritganidan keyin Xitoy Xalq Respublikasi bilan shakllangan ikki va ko‘p tomonlama hamkorlik munosabatlarining rivojlanish tendensiyalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda siyosiy muloqot, iqtisodiy hamkorlik, investitsiya siyosati, transport- kommunikatsiya aloqalari hamda madaniy-gumanitar sohadagi o‘zaro munosabatlar 1991–2024 yillar doirasida o‘rganilgan. Shuningdek, hamkorlikning institutsional mexanizmlari va uning mintaqaviy taraqqiyotga ta’siri ochib berilgan.